Mağaza Kurarak Pasif Gelir Elde Etme
İnsanların mağaza kurarak pasif gelir elde edebileceğini biliyor muydunuz? Size bunun nasıl olduğunu detaylı bir şekilde açıklamak isteriz.
Mağaza kurmak, her ne kadar zor görünse de masrafların altından kalkınca yani mağaza gelirleri, masrafları kapatınca artık kolay bir iş haline geliyor. İşletme kurduktan sonra yalnızca gelir elde etmekle kalmıyorsunuz, aynı zamanda pasif gelir de sağlıyorsunuz. Hem fiziksel bir mağaza sahibi olup hem de pasif gelir elde etmek size biraz tuhaf gelebilir ama bu doğru bir bilgi. Yalnızca işletme becerinizin yeterli seviyede olması gerekir. Tabii biraz da stresli bir iş olabilir. Tek yapmanız gereken personelleri işe alıp onların işi yönetmesini sağlamak. Siz sadece işe yatırım yapan ve onların maaşını ödeyen kişi olacaksınız.
Mağaza Kurarak Pasif Gelir Elde Etme
Planlama Yapın
Öncelikli olarak yapılması gereken şey mağazanın ne türde bir işletme olacağı. Sonrasında ise mağaza için nelerin yapılacağı. Örneğin mağazada hangi eşyalar bulunacak? Mağaza nerede açılacak? Mağazanın temel hedefleri ne? Bu gibi pek çok şey planlama aşamasında yapılmalı ve maliyetler de ortaya çıkarılmalı. Bu durum, gelecekte sorun yaşanmamasını sağlar.
Dükkan için Alan Belirleyin
Girişimciler mağaza kurarak pasif gelir elde etmek için bir sonraki aşamada mağaza belirlemeli. Satılık bir bina alındığı takdirde masraflarda büyük bir artış olur fakat kiralık bir bina alınırsa daha düşük masraf ile mağazada işletme kurulur. Ayrıca eğer kendi binanız var ise ve uygun bir pozisyonda ise mağazayı buraya kurabilirsiniz.
Dükkanın Tadilatını Bitirin
Dükkan hazır hale geldikten sonra artık tadilat yapma vakti! Hemen tadilat için gerekli malzemeleri ve aletleri binaya getirin. Ardından işletme için tadilata başlayın. Bina, en iyi şekilde hazır hale getirilmeli ve sonrasında müşterilerle buluşmak için personel alımı aşamasına geçilmeli.
Personeller Ayarlayın
İnsanların mağaza kurarak pasif gelir sağlamasına yol açan bir diğer şey personel ayarlama. Personelleri ayarlarken bu işin gelir ve giderlerini iyi hesaplamak gerekiyor. Bu işin size kazanç sağlayıp sağlamayacağını bilmelisiniz. Örneğin aylık gelir 75.000 TL olursa ve personel maaşları dahil tüm giderler 35.000 TL olursa bu işten kâr elde etmiş olursunuz. Burada önemli olan net kazanç. Mağazanın boyutuna göre personel alımı yapmalısınız. Sizin yapacağınız tek şey onları yönetmek ve denetlemek. Eğer isterseniz bir müdür atayıp ekip lideri oluşturabilirsiniz. Bu, sizin daha az çaba göstermenizi sağlar.
Satış Planı Hazırlayın
Mağazadan gelir elde etmeye çalışmak için yapılması gereken bir diğer şey satış planı hazırlamak. Satış planı, müşterilere neler satılacağını gösteren bir belge. Bu belge sayesinde insanların nasıl ilgisinin çekileceği ve nasıl reklamlar yapılması gerektiği belli oluyor. Örneğin bir kafe işletiyor iseniz kafede bulunması gereken ürünlerin listelenmesi gerekir. Cappuccino, latte, mocha ve çay gibi olması gereken ürünler ve bu ürünlerin maliyetleri not edilmeli. Maliyetin üzerine kâr eklenerek satış yapılmalı. Zaten mağaza, masrafları kapattıktan sonra yani kendini amorti ettikten sonra asıl o zaman kâr sağlamaya başlayacak. Eğer kendinize güveniyor iseniz kredi dahi çekebilirsiniz veya KOBİ desteklerinden yararlanabilirsiniz.
Kampanyalar Düzenleyin
Kullanıcıların mağaza kurarak pasif gelir elde etmesini güçlendirecek bir diğer şey kampanyalar düzenlemek. Kampanyalar, müşterilerin ilgisini çekerek onların daha fazla işe odaklanmasında etkili olur. Ayrıca personeller, müşterilere ne kadar çok önem gösterirse iş o kadar çok başarılı olur. Özetle siz bu işe yatırım yapıyorsunuz, personeller işi ilerletiyor.
Yoruma kapalı.