Pasif Gelir Yollarının Rehberliği

Geleceğin 10 Mesleği Nedir ?

Geleceğin 10 Mesleği Nedir ?

Geleceğin 10 Mesleği Nedir ?

Sürekli gelişim içerisinde olan teknoloji ile çok sayıda iş alanı ya otomatikleşiyor ya da eski popülerliğini yitiriyor. Çağa ayak uydurabilen meslekler popülerleşirken çağın gerisinde kalan meslekler ise popülerliğini yitiriyorlar. Bu bağlamda uzmanlar 2030 yılına kadar daha fazla değişim olacağını söylüyorlar. Peki geleceği şekillendirecek olan meslekler hangileri? İşte çağa yön verecek ve gelecekte daha önemli olacak olan meslekler.

1. Yapay Zeka Mühendisliği

Teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza giren yapay zeka şimdiden hayatın pek çok alanında kullanılıyor. Yapay zeka teknolojisi gün geçtikçe gelişerek değişik alanlarda çözüm sunabilecek kapasiteye erişiyor. Özellikle de alt yapılarında sonra teknolojilerden yararlanan büyük şirketler yapay zeka alanına yatırımlar yaparak güncel kalmasını sağlıyorlar.

Bu durum da gelecekte yapay zekayı hayatımızın hemen hemen her alanında kullanacağımızı ve dolayısıyla bu konuda uzman kişilere daha çok ihtiyaç olacağını gösteriyor. Yapay zeka sağlık sektöründen bankacılığa, inşaat sektöründen tekstile kadar her alanda kullanılıyor. Eğer yapay zeka teknolojileri üzerine meslek sahibi olmak istiyorsanız matematik, büyük veri teknolojisi, algoritmalar ve yazılım konularına iyi derecede hakim olmanız gerekiyor.

2. Robotik Mühendisliği

Genelde bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz robotlar artık gerçek oldu. Robot teknolojisi pek çok sektörde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Gelişme potansiyeli yüksek olan robot teknolojisi üretim hatlarının kontrolünde ya da cerrahi yardım robotları olarak sağlık sektöründe kullanılıyor.

İlginizi Çekebilir;  Kripto Para Borsalarına Nasıl Üye Olunur?

Robotik mühendisi robotlar için gerekli yazılımları hazırlayarak görevlerini tanımlayan ve bu görevlerin nasıl yapılacağı konusunda komutları düzenleyen kişidir. Robotik mühendisi olmak için iyi derecede fen ve matematik bilgisinin yanı sıra algoritma ve yazılım konularında da kendinizi geliştirmeniz gerekir.

3. Siber Güvenlik Uzmanlığı

Teknolojiden bahsedilince akla ilk gelen dijital platformlardaki güvenlik oluyor. Günümüzde birçok şirket, birey ya da devlet kurumları birçok önemli ve gizli bilgiyi dijital ortamda saklıyor. Bu bilgilerin çalınması ya da dışarıya sızdırılması da oldukça büyük sorunlara neden olabiliyor.

Çok yaygın olan korsan saldırıları, web sitelerinin çalınması birçok kişi ve kurumun başına gelebilir ve gizli bilgiler dışarı sızabilir. Bu nedenle siber ağların gerekli teknoloji ile korunması gerekiyor. Bu noktada da siber güvenlik devreye girerek internet saldırılarına karşı koruyucu kalkan görevi görüyor. Teknolojinin her geçen gün hayatımızın çok daha fazla alanına yayıldığı düşünülünce siber güvenlik uzmanlığı mesleğinin gelecekte popüler meslekler arasında olacağını söyleyebiliriz.

Siber güvenlik uzmanı olmak için de yazılım, bilgisayar teknolojileri ve matematik gibi alanlarda donanımlı olmak gerekiyor.

4. Yazılım ve Uygulama Geliştiricisi

 

Yazılım günümüzde hemen hemen her sektörde kullanılan bir teknoloji. Şirketlere ihtiyaç duyduğu desteği teknoloji ile çözümler üreterek sağlayan uygulama ve yazılım geliştiricileri gelecekte de ihtiyaç duyulan meslekler arasında yer alıyor.

Yazılım ve uygulama geliştiricileri ihtiyaçlar doğrultusunda yazılım ve uygulamaları geliştiren ve düzenli olarak güncelleyen kişilerdir. Bu alanda bir kariyer yapmak istiyorsanız matematik, yazılım ve algoritmalar konusunda kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

5. Oyun geliştiricisi

Oyun oynamayı seviyor ve oyun sektörünü takip ediyorsanız bu alanda kısa zamanda ne kadar ciddi ilerlemeler kaydedildiğini rahatlıkla gözlemliyorsunuzdur. Teknolojinin hayatımıza dahil olmasıyla internette geçirilen zaman da uzadı. Dolayısıyla insanlar internette zaman geçirebilecekleri oyun gibi alternatiflere yöneliyorlar. Bu bağlamda oyun sektörü çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Var olan oyunların altyapıları sürekli güncellenip geliştirilirken aynı zamanda her geçen gün yeni oyunlar piyasaya çıkıyor.

İlginizi Çekebilir;  Mikro Kredi Nedir ?

Oyun sektörü genişledikçe oyun yazılımcısı ve geliştirmecilerine de o kadar ihtiyaç duyulacak. Siz de oyuncu olmayı bırakıp oyun yazılımcısı olmak isterseniz yazılım dillerine iyi derece hakim olmalı ve yaratıcı zekanızı geliştirmelisiniz.

6. Veri Bilimcisi

Medical Healthcare Research and Development Concept. Doctor in hospital lab with science health research icon show symbol of medical care technology innovation, medicine discovery and healthcare data.

Veri bilimi teknolojisi özellikle Amazon, Facebook ve Netflix gibi sosyal platformlar hayatımıza girdiğinden beri sıkça duyduğumuz kavramlardan biri. Veri bilimcileri çalıştıkları şirketlerde değer yaratmak için ellerindeki verileri analiz ederek, sonuçlarını raporlayıp aksiyon alınmasını sağlayan kişilerdir. Verilerden çıkarım yapmak`, verileri sınıflama ve karılık davranışları çözümlemek veri bilimcilerinin işidir.

Veri bilimcileri aynı zamanda verilerin nasıl kullanılacağına da karar veren kişilerdir. Sosyal medya platformlarının hayatımızdaki önemi düşünülünce gelecekte bu kişilere daha çok ihtiyaç duyulacağı görülmektedir. İyi bir veri bilimcisi olmak için ise yazılım diline hakim, analitik düşünen ve problem çözme becerileri gelişmiş biri olmanız gerekmektedir.

7. Dijital Pazarlama Uzmanlığı

Teknolojinin hızla gelişmesiyle dijital pazarlama kavramı da her geçen gün öne çıkıyor. Özellikle pandemi sürecinde dijital alandaki gelişmelerin nasıl kolaylıklar sağlayabileceği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Bu dönemde şirketler dijital dünyada neler yapılabileceğini ve kendi altyapılarındaki eksiklikleri görerek dijital teknolojilere daha fazla yönelmeye başladı.

Online alışverişin yüksek seviyelere ulaştığı bu dönemde birçok sektör uzaktan çalışma düzenine geçti. Bunlara eğitim, spor gibi sektörlerde dahil oldu. Dijital kanalların bu kadar çok kullanıldığı günümüzde dijital pazarlama uzmanlarına olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor.

Dijital pazarlama uzmanı olabilmek için sosyal medya platformları hakkında bilgi sahibi olmak, dijital trendleri yakından izlemek, SEO, Google Analytics konularında kendini geliştirmek ve dijital pazarlama trendleri oluşturmak gerekiyor.

8. Blockchain (Blok Zincir) Geliştiricisi

Son zamanların popüler para birimi Bitcoin’i duymadan yoktur. Bitcoin’i kullanmamızı sağlayan teknoloji ise Blockchain (Blok zinciri) adı verilen teknoloji. Blokchain teknolojisi şifrelenmiş işlemlerin takibini sağlayan bir veri kayıt sistemidir.

İlginizi Çekebilir;  1929 Dünya Ekonomik Buhranı Nedir, Neden Olmuştur ?

Blockchain sistemi sadece kripto para alanında değil pek çok farklı sektörde kullanılıyor. Uzmanlar ilerleyen senelerde blockchain teknolojisinin hayatın pek çok alanında kullanılacağını söylüyorlar. Bu nedenle de gelecekte blokchain geliştiren profesyonellerin oldukça popüler olması bekleniyor.

9. Alternatif Enerji Danışmanı ve Teknisyeni

Gelecekte alternatif enerji kaynakları oldukça önem taşıyor olacak. Bozulan doğa dengesi nedeniyle azalan fosil yakıtların yerini güneş, hidroelektrik ve rüzgar gibi sürdürülebilir enerji kaynakları almaya başlıyor. Ancak bu alternatif kaynaklar da beklenildiği kadar yeterli olmuyor.

Bu bağlamda gelecekte iş yerleri, evler ve sosyal alanlar için en doğru yakıtı bulmak oldukça önemli. Alternatif enerji danışmanları da en doğru yakıtı belirlemek, verimliliği arttırmak için danışılacak kişiler olurken, teknisyenler ise bu enerji kaynaklarını kurmak, onarmak ve bakımı için oldukça talep gören kişiler olacak.

10. 3D Üretim Mühendisi

Günümüzde 3 boyutlu yazıcıların kullanılmaya başlanmasıyla yemek, tekstil ve sağlık gibi sektörlerde büyük değişimler meydana gelmeye başladı. Gelecekte seri üretimin yerini 3D üretim mühendisliği kişiselleştirilebilir üretimin alması bekleniyor.

3D teknolojisinin tıp alanında kullanılmaya başlanması ile kulak, kalp ve böbrek gibi organların üretilmesi ve organ nakli için bekleme listelerinin tarihe karışması bekleniyor. Bu nedenle de 3D üretim mühendisliği en ihtiyaç duyulan meslekler arasında olacak.

Konşimento Nedir ?

 

https://www.ilacbu.com/

Yoruma kapalı.