Pasif Gelir Yollarının Rehberliği

American Express Kart Özellikleri

American Express Kart Özellikleri

American Express Kart Özellikleri

American Express Kart dünyanın her yerinde geçerli olan, kullanıcısına özel indirimler ve ayrıcalıklar sağlayan kredi kartıdır. Türkiye’nin en iyi kredi kartlarından biri olarak gösterilen American Express Kart özellikleri kredi kartı almak isteyen herkes tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki American Express Kart nedir ? American Express Kart özellikleri nelerdir ? İşte detaylar.

American Express Kart Nedir ?

American Express Kart, American Express Company adlı kredi kartı şirketinin çıkardığı ve tüm dünyada geçerli olan bir kredi kartıdır. American Express Company şirketi kısaltılışı ile Amex, Amexco veya AmEx olarak bilinmektedir. Amex Mastercard ve Visa’nın ardından dünyanın en büyük üçüncü kredi kartı şirketidir. Merkezi Amerika Birleşik Devleti New York Eyaletinde olan Amex’in kredi kartı ve turizm seyahat çekleri tüm dünyada kullanılmaktadır. American Express Kart kullanıcıları arasında seyahat şirketleri, sigorta şirketleri ve bankalar bulunmaktadır. American Express Kartları tüm dünyada ‘Amex Card’ olarak bilinmektedir.

American Express’in Tarihçesi Nedir ?

American Express’in tarihi 1850 yılına kadar uzanmaktadır. 1850’li yıllarda finansal evrak ve nakitleri Express olarak taşıma amacıyla kurulmuştur. Şirket uzun yıllar boyunca finansal hizmetler alanında imza attığı yeniliklerle adından söz ettirmiştir. Bunların yanında seyahat hizmetleri sektöründe de birçok konuda öncü olmuştur.

American Express Kart ise hayatımıza ilk defa 1958 yılında ilk ödeme kartı olarak girmiştir. Şirket sonraki yıllarda üst gelir grubu müşterileri hedef alarak; önce 1965 yılında American Express Gold Kart’ı ardından daha üst gelirli müşteriler için 1980 yılında ilk Platinum Kart’ı piyasa sürmüştür. 1999 yılında ise dünyanın ilk şeffaf tasarımlı kredi kartı olan ‘Blue American Express’ aslı kredi kartını portföyüne eklemiştir. Son olarak 2000’li yıllarda sunduğu benzersiz hizmetler ile dünyanın en prestijli kartı olan ‘Centurion Kart’ı’ çıkarmıştır.

İlginizi Çekebilir;  Finansal Risk Çeşitleri

Türkiye’de American Express kredi kartı ilk veren banka ise Egebank’tı. 1996 yılına kadar Egebank tarafından verilen kredi kartı daha sonra 2006 yılına kadar Akbank tarafından veriliyordu. Günümüzde ise Garanti Bankası tarafından verilmektedir.

Türkiye’de bulunan American Express Kartı çeşitleri:

  • American Express card
  • American Express The Platinum Card
  • American Express Gold Card
  • American Express The Centurion Card
  • American Express Metal The Platinum Card

American Express Kart Özellikleri Nelerdir ?

Müşterilerine çok sayıda avantaj sunan American Express kredi kartının Türkiye’de yaklaşık 12 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.

American Express Kart Özellikleri:

  • American Express kredi kartlarını diğer kredi kartlarından ayıran ilk özellik 16 değil 15 haneli numaralardan oluşmasıdır.
  • American Express kredi kartlarının güvenlik kodları yani CVV2 kartın arka yüzünde değil ön yüzünde bulunmaktadır ve 3 yerine 4 hanelidir. Fakat arka taraflarında da aynı şekilde CVV2 kodu bulunmaktadır. Yapılan işlemlerde iki kodda geçerlidir.
  • Amerikan Express Uzmanları bir nevi kişisel asistan görevi yaparak transferden seyahat organizasyonuna, spor ve etkinlik biletlerinden yol yardıma kadar birçok konuda destek verirler.
  • American Express kredi kartları kullanıcılarına bonus puanlar, ücretsiz uçak bileti ve para iadesi gibi cazip fırsatlar sunmaktadır.
  • American Express kredi kartları güvenli alışveriş sistemi olan 3D doğrulama yapısını desteklemektedir.

American Express Kredi Kartına Nasıl Başvurulur ?

Türkiye’de American Express Kredi Kartı sadece Garanti Bankası tarafından verilmektedir. American Express Kredi Kartına American Express Türkiye web sitesi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve telefon numaranız ile online olarak başvuru yapabilirsiniz. Daha sonra banka sizinle iletişime geçecektir. Bunun dışında kart başvurusunu Garanti Bankası şubelerini ziyaret ederek de yapabilirsiniz.

 

https://www.ilacbu.com/

Tokenizasyon Nedir ?

Yoruma kapalı.